Prototype?

Als interieurarchitect ontwerp je eigenlijk steeds een prototype. Je krijgt geen extra kansen om , als bij een product, een prototype te ontwerpen en dit steeds te verfijnen tot het op de markt komt. Maar, door de vele ontwerpen die ik heb mogen maken heb ik wel vaak kunnen ervaren wat wel werkt, maar ook soms wat niet werkt. Zo kan ik ook altijd mijn ontwerpen blijven perfectioneren waarbij ik ga voor het ultieme ontwerp.
En .. omdat ik altijd een verrassend ontwerp wil maken, waarbij ik iedere gebruiker en bezoeker steeds een wow-effect wil bezorgen,  ontwerp ik dus nooit standaard en veilige ontwerpen, maar ga ik steeds de uitdaging aan naar zoektochten in vorm, kleur en materiaalgebruik .
Ik zoek graag de grenzen op van het maakbare, maar hou hierbij wel goed voor ogen dat het ook maakbaar en betaalbaar moet zijn.
Maar door de grenzen op te zoeken, zijn er vaak gesprekken met de uitvoerende partijen nodig om hetgeen wat ik heb ontworpen ook daadwerkelijk uit te voeren.
Soms krijg ik wel wat gevloek en getier om mijn oren, maar als het ontwerp dan is gerealiseerd zijn ook zij erg trots op het eindresultaat.
Na realisatie is feedback op het ontwerp door de gebruikers erg belangrijk, want deze kan ik dan weer meenemen in mijn volgende ontwerpen om wederom te gaan voor het ultieme ontwerp.

Stories

Geen resultaten